ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Курортен комплекс Елените

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - к.к Елените

К.к. Елените е курорт в община Несебър, област Бургас.

Местоположение:

Луксозният морски курорт Елените се намира на 7 км източно от Слънчев бряг, на 45 км северно от Бургас, в подножието на Стара планина. Най-близкият курорт е Свети Влас, който е на 4 км от курортния комплекс. Международното летище в кв. Сарафово е на 40 км.

Курортът е разположен на разстояние:

Забележителности и Туризъм:

Комплексът е изграден от луксозни хотели и еднофамилни постройки - вили, които предлагат спокойна почивка. Елените имат отлични условия за водни спортове, както и конна езда, тенис на корт, голф, боулинг и др. Заради спокойствието и приятната атмосфера, селището е привлекателна дестинация за много туристи както от страната, така и от чужбина.

Курортът предлага възможности не само за почивка, но и за посещения на едни от най-красивите и известни туристически дестинации. Близо до Елените е морският град Несебър - 8 км на юг, чиято стара част задължително трябва да бъде посетена, а на север е нос Емине, най-източната точка на България. Наблизо е резерват " Камчия", който се намира по долното течение на едноименната река. Известният плаж "Иракли" също е разположен недалеч от курорта, което дава възможности на любителите на къмпинги и палатки.

Транспорт:

Има редовен автобусен транспорт от Несебър, Слънчев бряг и Бургас до Свети Влас, както и много частни превозвачи с микробуси, маршрутни и обикновени таксита. Има и воден транспорт до и от Несебър и Бургас до Слънчев бряг. Международното летище на Бургас е 20-30 минути път с кола и се обслужва от международните превозвачи и чартърни авиокомпании от цяла Европа.

 

Текст:  turistbg.com
Снимки: panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: