ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Хан Аспарухово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Хан Аспарухово

Хан Аспарухово е село в Южна България. То се намира в община Стара Загора, Област Стара Загора.

Отстои на 23 км източно от областния град Стара Загора, на близо 17 км западно от град Нова Загора, на 159 км северозападно от град Бургас и на 253 югозападно от столицата София.

Селото е разположено на главния път Стара Загора - Сливен, жп гарата в Хан Аспарухово е част от линията София - Сливен. Редовен автобусен и жп транспорт го свърза с градовете Стара Загора и София.
Надморската височина е 150 метра. Постоянното население е около 1190 жители.

Климатът в района е умереноконтинентален, характеризиращ се с мека и суха зима, сравнително горещо лято. В началото на пролетта и към края на есента се наблюдават по-големи валежи.

Хан Аспарухово е добре устроено населено място – разполага с кметство, православен храм, поща, културен дом, детска градина, основно училище. Има интернет достъп, кабелна телевизия и покритие на всички мобилни оператори. Медицинското облужване е поето от местната здравна служба с един общопрактикуващ лекар и един стоматолог. Най-близката многопрофилна болница е в град Нова Загора.

В близост до него преминава река Оряховска, чудесно място за почивка сред природата и риболов.

Недалеч от селото в градовете Стара Загора и Нова Загора, туристи и гости на селото могат да се насладят на многобройните културни и исторически забележителности намиращи се в тях.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: