ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Нови хан

Вижте къде се намира на картата Имоти в област София - с. Нови хан

Нови хан е село община Елин Пелин, в област София 

Отстои на 7.3 км южно от гр. Елин Пелин, на 26 км югоизточно от столицата гр. София, на 53 км югозападно от гр. Ботевград, на 20 км югозападно от Горна Малина, на 29 км югозападно от Ихтиман.

Населението наброява около 2 300 души.

Релефът е високоравнинен, със средна надморска височина от 550 м. 
Тук се намира яз. Нови хан.
Недалеч от селото има три геотермални извора. Изворът в с. Равно поле е с вода с минерален състав и дебит, позволяващ развитието на селото като балнеоложки център.

Нови хан е благоустроено село, с изградена инфраструктура. Има водоснабдителна, електропреносна и съобщителна мрежи. Всички мобилни оператори имат покритие. 

Тук работят общопрактикуващ лекар, двама стоматолози, основно училище "Св. св. Кирил и Методий", читалище "Иван Вазов", обединено детско заведение "Детелина", магазини и заведения.
Изграден е дом за сираци “Св. Николай” към храм "Св. Троица".

Редовен автобусен транспорт го свързва с населените места в областта и със столицата.

Природно-климатичните условия и изградените традиции създават изключително благоприятни предпоставки за развитие на селското стопанство. 

Туризъм

Природните дадености са отлични за туризъм. Развит е международен ловен туризъм в ловно стопанство "Арамлиец" и "Витиня".
Има възможности за развитие на селски туризъм и за изграждане на бази за отдих.

Язовир Огняново предлага чудесни условия за водни и моторни спортове. 

В землището на село Равно поле е построен "Св. София" Голф Клуб и Спа - комплекс на световно ниво, с голф игрище по дизайн на легендата в голфа Пол МакГинли, с модерни решения и изумителна гледка към планината Витоша.
Клубът е открит през 2004 г.  и разполага с голф магазин, инструктори, както и с модерен спа център за разпускане след оспорвано състезание.
Тук почти всеки месец се организират турнири. Дори през зимните месеци дейността не замира – тогава се провежда дългоочакваният и вълнуващ турнир на сняг.

Текст: Мирела
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: