ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Мечка

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Мечка

Мечка е село в Северна България. Намира се в община Плевен, област Плевен

В България има още едно населено място със същото наименование - в община Иваново, област Русе

Отстои на 23 км североизточно от гр. Плевен и на 16 км северозападно от гр. Славяново. Съседното село Коиловци е на 8 км югозападно. Столицата София е на 187 км югозападно. 

Разположено е в средната част на Дунавската хълмиста равнина, а надморската му височина е между 100 и 199. Климатът се характеризира с горещо и сухо лято, докато зимата е студена, но с малко валежи. Пролетта идва рано и многобройни валежи падат през месеците юни и февруари. Характерно за района е, че е един от най-градобитните в Северна България.

Редовен автобусен транспорт го свързва с останалите населени места. Изградени са водопреносна и електропреносна мрежи. Мобилните оператори имат покритие. 

Постоянното население на селото наброява около 832 души.

Мечка е добре уредено село. Тук функционират кметство, читалище, целодневна детска градина, основно училище, търговски обекти и заведения. За здравето на местните жители се грижат един стоматолог и един общопрактикуващ лекар. Болничната помощ се осъществява на територията на гр. Плевен, а най-близкият медицински център е в гр. Славяново.

ТУризъм и забележителности

Язовирът край гр. Славяново привлича риболовците с едър толстолоб, средно голяма каракуда и шарани.

В Плевен можете да посетите три от 100-те Национални туристически обекта - Панорама Плевенска епопея, Регионален исторически музей и Мавзолея-параклис "Св. Георги Победоносец". Други интересни места в близост са паркът Кайлъка и Музеят на виното.

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: