ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Село Росен

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Росен

Село Росен е разположено в област Бургас и е едно от най-предпочитаните места за извънградски дом, тъй като е заобиколено от красиви гористи хълмове, разположено e на Росенската река, която е най- големият приток на река Ропотамо.

Местоположение:


Село Росен се намира само на 5 км от Черно море, на 15 км от Бургас и на 15 км от древния град Созопол, на 26 км от град Приморско и на 20 км от курорта Китен. Високоскоростната магистрала, която свързва Росен с Бургас и Созопол, позволява да се стигне с автомобил за 10 минути до тези градове, освен това, има редовен автобусен транспорт.
Село Росен предлага всички основни услуги- медицински център, училище, детска градина,  поща, няколко магазина и кафенета, редовен автобусен транспорт до Бургас.

 

Туризъм:


Благодарение на удобното местоположение и великолепната природа, околностите на село Росен станаха популярно и престижно място за строителство на ваканционни и частни къщи. В близко бъдеще именно около село Росен на терен с площ от 350 хектара се планира строителството на модерно, най - голямото понастоящем в България селище от частни къщи, в което ще живеят 10 000 човека и в което, освен жилищните къщи, ще бъдат построени модерна болница, заведения за развлечения, кафе и ресторанти. Освен това, наблизко се строи голф игрище, което ще бъде разположено на 750 декара земя. Проектът ще бъде завършен през 2010 г, което ще превърне селото в голф дестинация. Инвеститорите възнамеряват е да ползват и местни хора за обслужващ персонал, което значително ще намали безработицата в района.

Забележителности:

В селото задължително трябва да посетите единственото килийно училище в община Созопол. Всяка година на 24 май тук се провежда събор, който допълнително привлича български и чуждестранни туристи.

 

Източници: bpbulgarianproperties.ru, bg.wikipedia.org, burgasnews.com,  panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: