ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Стара река

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Сливен - с. Стара река

Стара река е село в Югоизточна България. То се намира в община Сливен, Област Сливен.

В България има още едно село носещо същото име в област Ямбол.

Отстои на 35 км югозападно от град Котел, на около 47 км северно от град Сливен, на близо 70 км югоизточно от град Велико Търново  и на 294 км югоизточно от столицата София.
Село Стара река се намира на главния път свързващ Велико Търново и Сливен. Редовен автобусен транспорт го свързва с областния град.

Надморска височина е 400 м. Постоянното население е около 500 души.

Климатът се характеризира с прохладно лято, докато зимата е кратка и мека, без много снеговалежи и есента  е по-продължителна от пролетта.

В селото има кметство, пощенска станция, читалище, библиотека, училище, детска градина. Има покритие на всички мобилни оператори. За здравето на населението се грижи един общопрактикуващ лекар. Най-близко разположената болница се намира в град Сливен.

Село Стара река е разположено на едноименната река и това в комбинация с живописната природа дава възможност на гостите му да практикуват риболовен, селски и еко-туризъм.

В град Котел, който е архитектурен и исторически резерват,  могат да се посетят редица музеи, исторически и природни забележителности.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: Internet

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: