ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Балкан

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Хасково - с. Балкан

Балкан е село в Южна България. То се намира в община Стамболово, Област Хасково.

Селото е разположено в землището на село Царева поляна, между градовете Хасково и Кърджали. Само на около 20 км от селото се намира свещения град Перперикон

Отстои на 6 км южно от село Книжовник, на 7 км западно от Стамболово, на 20 км южно от Хасково, на 210 км югоизточно от София.

Надморската височина е 245 м.

Населението е под 200 души.

Основен поминък за местните хора е отглеждането на тютюн.

В селото функционира ЦДГ "Весели очички", която е филиал на детската градина в село Стамболово. В същото село се намира и най-близкото училище - СОУ "Свети Климент Охридски".

Медицински център в Стамболово обслужва населението от цялата община, а специализирана болнична помощ може да се потърси в МБАЛ - гр. Хасково.

В близост до селото се намира язовир, който е подходящ за риболов. Любителите риболовци могат да се насладят на риболов на Бял Амур и толстолоб, отвъждани тук. 

Най-голямата река в Родопите - Арда, е на около 30 км.

Забележителната природа и спокойствието на язовира предлагат перфектни условия за селска почивка. Красивите къщи, пръснати около язовира и гостоприемството на местните хора, допълват приятната атмосфера на село Балкан.

Източник: http://bg.guide-bulgaria.com/
Снимки: http://www.panoramio.com/

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: