ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Юлиево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Юлиево

Юлиево е село в Южна България. То се намира в община Мъглиж, Област Стара Загора.

Село Юлиево се намира на  8 км източно от ж.п. гара Тулово, 17 км северно от Стара Загора, 19 км югоизточно от  град Казанлък  и 256 км източно от столицата София.
До Юлиево има редовен транспорт.

Разположено е на  надморска височина от 296 метра в югоизточната част на плодородната Розова долина.
Зимата  в селото е мека, а лятото умерено топло.

Юлиево е добре благоустроено село - улиците са асфалтирани, има покритие на мобилните оператори. Постоянното население е около 718 жители.

Има кметство, читалище и целодневна детска градина и един православен храм. Медицинското обслужване е поето от един общо практикуващ лекар. Най-близкото училище е в град Мъглиж ( на около 10 км) , а най-близката болница в град Казанлък.

Благодатното разположение между Средна гора и Стара планина осигурява над 300 слънчеви дни в годината и благоприятни температури за развитието на овощните градини и лозя. Богат е добивът от череши, кайсии, праскови, ябълки и други плодове.
В селото се намира една от големите в района мандри за екологично чиста продукция.

Река Тунджа минава през пределите на селото, където се наблюдават много живописни места. По поречието на реката  има  плавателни изкуствени езера, които са предпочитано място за отдих и риболов на жителите от съседните градове.

Любителите на разходките могат да посетят и Юлиевската кория, където могат да се видят вековни дъбове и редки видове флора и фауна.

Източник: http://bg.wikipedia.org
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: