ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Загоре

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Загоре

Загоре е село в Южна България. То се намира в община Стара Загора, Област Стара Загора.


Село Загоре се намира на 11 км южно от Стара Загора - по пътя за Димитровград, вляво. Разстоянието до  столицата София е 196 км. Най-новата отсечка на магистрала "Тракия" завършва в землището на селото,  като следващата ѝ отсечка също преминава през землището на селото. До Загоре има редовен автобусен транспорт от областния град.

Селото е разположено ниско в равнината - надморска височина: 100-199 м. Населението е от около 1300 души. Около селото няма планини и затова зимите са студени, а летата - горещи.

През 1953 година в селото е основано читалище " Пробуда" с фолклорен състав. В Загоре има основно училище,  църква, пощенски клон, малка библиотека и стадион.
Местния бизнес е добре развит. На територията на селото са разположени едно от най-големите предприятия в България за производство на бетонови изделия и компания за поддръжка и ремонт на газопровод за южна България. В Загоре има и две земеделски кооперации, свинеферма, фирма за бутилиране на олио,  фирма за отглеждане, сушене и бутилиране на тютюн.

Източник: http://bg.wikipedia.org, http://www.zagore.selobg.com/
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: