ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Бъдеще

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Бъдеще

Бъдеще е село в Южна България. То се намира в община Стара Загора, Област Стара Загора.

Село Бъдеще се намира на 12 километра южно от град Стара Загора, 194 км югозападно от град Бургас,  224 км югоизточно от столицата София.
През селото преминава главен път Е 85 за град Димитровград, само на 3 км северно  от  Бъдеще преминава и магистрала Тракия.  Има ежедневен автобусен транспорт от областния град.

Бъдеще е разположено на надморска височочина от 165 м. Климатът се характеризира със сравнително мека зима и горещо лято.

Постоянното население е около 464 жители. Селото е добре устроено - има покритие на всички мобилни оператори, няколко смесени магазина, заведения. В селото има и православен храм, читалище и кметство.
Медицинското обслужване е поето от един общопрактикуващ лекар и един стоматолог. Най-близките учебни и медицински заведения са в областния град Стара Загора.

Основен поминък е земеделието - отглеждат се предимно царевица, пшеница, ечемик. В селото функционира и една от най-модерните в областта кравеферми.

Гостите на селото могат да посетят в град Стара Загора Античен форум „Августа Траяна”, Неолитните жилищаРегионален исторически музейМузей градски бит и  други културни и исторически забележителности.

През последните години Бъдеще е препочитано място и за живеене, не само заради близостта си до областния град и бързия достъп, но и заради спокойната атмосфера в селото.

Текст: Мирела
Снимки: http://www.panoramio.com/

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: