ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Мокрен

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Сливен - с. Мокрен

Мокрен е село в Югоизточна България. То се намира в община Котел, Област Сливен.

Отстои на 28 км югоизточно от град Котел, на около 39 км северозападно от град Карнобат, на около 46 км  североизточно от град Сливен, на 92 км северозападно от град Бургас и на 357 км югоизточно от столицата София.
Селото се намира на пътя, водещ през прохода Котел-Тича, има редовен автобусен транспорт, който го свързва с областния град.

Мокрен е разположен в подножието на Стара планина, в края на Сунгурларската долина, на 265 м надморска височина. Постоянното население е около 850 души, занимаващи се предимно с животновъдство, земеделие и лозарство.

Климатът е  умерено-континентален със Средиземноморско влияние. Зимата е мека и кратка, а лятото прохладно.

Селото разполага с кметство, църква, читалище, основно училище, целодневна детска градина. Има интернет, кабелна телевизия и покритие на всички мобилни оператори на територията му. Гостите на селото могат да отседнат в къща за гости, разполагаща и с механа. За жителите му се грижат двама общопрактикуващи лекари и един стоматолог. Най-близко разположената болница се намира в град Котел.

В близост до селото преминава река Мараш - прекрасно място за отдих и риболов.

В района могат да се посетят световноизвестните архитектурни резервати с. Жеравна и гр. Котел, които са част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

Природен Парк "Сините камъни" край гр. Сливен предлага отлични възможности за почивка, спорт и туризъм.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: