ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Дебово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Дебово

Дебово е село в Северна България. Намира се в община Никопол, област Плевен

Отстои на 20 км южно от гр. Никопол и на 34 км североизточно от гр. Плевен. Столицата София е на 199 км югозападно. 

Разположено e в средната част на Дунавската равнина, на брега на р. Осъм, а надморската му височина е между 50 и 99 м. Климатът се характеризира с горещо и сухо лято, докато зимата е студена, но с малко валежи. Пролетта идва рано и многобройни валежи падат през месеците юни и февруари. Характерно за района е, че е един от най-градобитните в Северна България. 

Редовен автобусен транспорт го свързва с останалите населени места. Изградени са водопреносна и електропреносна мрежи. Мобилните оператори имат покритие. 

Постоянното население наброява 630 души.

Тук функционират кметство, детска градина, магазини и заведения. Един общопрактикуващ лекар се грижи за здравето на местните жители. Най-близката болница е в гр. Плевен, където ще получите специализирана медицинска помощ. Учебни заведения ще откриете на територията на общинския център. 
Читалище "Съгласие" е основано през 1927 г. и в него има концертна зала с киносалон и библиотека, също така е сформирана вокална група. Селото е известно с прочутия, за този район, танц "Калуша".

Може да видите паметник на Васил Левски, а в парка на селото има монумент в чест на загиналите във войните. Православният храм "Св. Георги Победоносец" е построен през 1923 г.

Град Никопол също е богат на забележителности чешмата "Елия"църква "Св. св. Петър и Павел", Никополската крепост, музея "Васил Левски" и др.

В Плевен можете да посетите три от 100-те Национални туристически обекта - Панорама Плевенска епопея, Регионален исторически музей и Мавзолея-параклис "Св. Георги Победоносец". Други интересни места в близост са паркът Кайлъка и Музеят на виното.

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://bg.wikipedia.org

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: