ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Бараци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Кърджали - с. Бараци

Бараци е село в Южна България. То се намира в община Крумовград, област Кърджали.

Намира се на около 8 км северно от гр. Крумовград, на около 53 км югоизточно от областния град Кърджали, на около 72 км южно от гр. Хасково, на около 153 км югоизточно от гр. Пловдив и на около 307 км югоизточно от столицата София.

Село Бараци се намира в планински район на надморска височина от 307 м. Климатът е преходно-средиземноморски и се характеризира с продължително и горещо лято и сравнително мека зима.

Близо до селото минава река Крумовица.

Населението на Бараци наброява около 174 души.

В град Крумовград се намира най-близката детска градина, училище, читалище, медицински център и многопрофилна болница за активно лечение.

Културни забележителности и туризъм

В района съществуват благоприятни предпоставки за развитие на селски и екологичен туризъм, тъй като той разполага с разнообразни и атрактивни туристически ресурси. Характерното съчетание между ценната природна среда и културно-историческото наследство привлича интереса както на български, така и на чуждестранни туристи.

Разкрити са останки от тракийски светилища, надгробни могили, некрополи и средновековни крепости, които свидетелстват за интензивен живот през всички исторически епохи.

Текст: Мирела
Снимки: www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: