ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Ливада

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Ливада

Ливада е село в община Камено, област Бургас.

Отстои на 25 км югозападно от Камено, на 25 км в същата посока от Бургас, на 19 км североизточно от Средец и на 380 км източно от София

Населението на селото наброява около 370 души.

В с.Ливада са напълно изградени електропреносната и водоснабдителна системи. Има кметство, църква, търговски обекти. Най-близко разположената детска градина се намира в село Тръстиково / на 4 км югоизточно/, а основно училище има в село Русокастро /  на 4 км северозападно/. В град Бургас се намират най-близките болнични заведения.

Гостите на селото могат да посетят паметника на загиналите жители от село Ливада във войните. В непосредствена близост до с. Русокастро се намира крепостта Русокастрон. От намереното при разкопките, се смята, че е много вероятно крепостта да е построена върху древно тракийско светилище, което предварително се датира към второто хилядолетие пр.н.е. Друго място, което може да се посети е местността Русин камък, където се намира възстановеният храм „Свети великомъченик Георги Победоносец“.

Източници: kameno.vjsoft.net, bg.wikipedia.org
Снимки: panoramio.com, bg.wikipedia.org

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: