ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Подвис

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Подвис

Подвис е село в община Сунгурларе, област Бургас.

В България има още едно населено място, което носи същото име – то се намира в община Смолян, област Смолян.

Отстои на 18 км северно от Сунгурларе, на 80 км северозападно от Бургас , на 27 км северно от град Карнобат и на около 390 км източно от столицата София.

Разположено е на надморска височина от 450 м. Недалеч се намира язовир Камчия. Климатът се характеризра с мека зима и горещо, сухо лято.

Населението наброява около 460 души. Има редовен железопътен транспорт.

Селото е електрифицирано, водоснабдено и с изградена канализация. Тук има кметство, читалище, поща, търговски обекти, църква и семеен хотел. Най-близко разположените детска градина и училище са на територията на село Лозарево / 9 км/. Медицинското обслужване е поето от един общопрактикуващ лекар, а болница има в град Карнобат.

Забележителности:

Подвис е подходящо за еко, селски и винен туризъм, поради чистия въздух, плодородните почви и разположението си - в района между Карнобат и Сунгурларе, който е известен с добре развитите си винарски традиции.

В град Карнобат се намират часовникова кула, градски музей, както и къщите на Никифор Минков и Сароолу бей, които са интересни с дърворезбите си.

В град Сунгурларе може да се посетят храмa „Свети Архангел Михаил“ и Музея по винарство и лозарство.

Източник: sungurlare.bg
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: