ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Дълбок дол

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Ловеч - с. Дълбок дол

Дълбок дол е село в община Троян, област Ловеч.

Отстои на 10 км северно от Троян, на 20 км южно от Ловеч, на 20 км североизточно от Чифлик и Шипково и на около 160 км в същата посока от София.

Селото е разположено в полите на Стара планина, на надморска височина от 448 м.  Климатът се характеризира със студена и снежна зима, докато лятото е топло.

Постоянното население наброява около 340 души.

Дълбок дол е напълно електро и водоснабдено, а канализация в момента се изгражда. Разполага с кметство, читалище, два магазина, център за рехабилитация на деца с физически увреждания, къща за гости. Най-близките детски градини, учебни заведения и медицински центрове са в Троян. Редовен автобусен транспорт го свързва с общинския център.

Селото има много добри условия за развитие на еко и риболовен туризъм. На около 10 км се намира четвъртият по големина язовир в страната-  „Сопот”.
В Дълбок дол е построен етнографски комплекс, който включва три къщи, водопад и барбекю. Тук се предлагат както традиционни български ястия.
В селото има писта за АТВ машини. Тук се провеждат и състезания с високопроходими автомобили. 
На около 15 км е разположен Троянският манастир – третият по големина и един от най-посещаваните манастири в България.  

Източници: bg.wikipedia.org, naselo.net
Снимки: интернет, vibs.bg

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: