ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Крайно село

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Кърджали - с. Крайно село

Крайно село е село в Южна България. Намира се в община Кърджали, област Кърджали.

Отстои на 4 км западно от центъра на гр. Кърджали, на 35 км североизточно от гр. Ардино, на 48 км югозападно от гр. Хасково, на 278 км в същата посока от гр. Бургас и на 244 км югоизточно от столицата София.

Разположено е на брега на язовир Кърджали в Източните Родопи. Лятото е слънчево и горещо, а зимата - сравнително мека. Надморската височина е приблизително 238 метра.

Населението наброява приблизително 167 души.

Крайно село е водоснабдено и електрифицирано селище. Непосредствената близост до гр. Кърджали предопределя добрата му инфраструктура и отличните транспортни връзки. Тук има кметство. В село Енчец /по-малко от 3 км северозападно/ са най-близките поща, здравно обслужване, училище и детска градина. Болнични заведения ще намерите в Кърджали.

ТУРИЗЪМ

През лятото язовир Кърджали е прекрасно място за отмора, плаж и практикуване на водни спортове. В непосредствена близост са изградени хотели, ресторанти, вили. Той е сред най-големите язовири в страната. Изключителна атракция за туристите са плаващите понтони-ресторанти, предлагащи богато рибно меню. Предлагат се водни колела, джетове и водни ски. Изградена е и модерна гребна база.

Риболовът тук е изключително разнообразен. Водите на язовир Кърджали се обитават от американска и балканска пъстърва, есетра, сом, бяла риба, шаран, амур, кефал, костур, червеноперка, уклей.

Интерес представляват още:

Текст: Мирела, http://bg.guide-bulgaria.com
Снимки: www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: