ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Полски извор

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Полски извор

Полски извор е село в Югоизточна България. То се намира в община Камено, Област Бургас.

Отстои на 15 км югозападно от гр. Бургас, на 15 км южно от гр. Камено и на 14 км североизточно от гр. Средец.

Селото е разположено в Бургаската низина, по долното течение на река Айтоска. Надморската  височина е от 20 до 45 метра. Районът спада към континентално-средиземноморската климатична област. Типични за нея са продължителното и меко лято и малкото количество на летните валежи.

По-значими водни артерии в общината са реките Айтоска, Русокастренска и Чекърлийка. Микроязовирите и водоемите в областта са 27 на брой.

Селото е електрифицирано, водоснабдено. Има телефонна централа, покритие на всички мобилни оператори, читалище, библиотека, пощенски клон, църква, магазини и кръчма. Редовен автобусен транспорт го свързва с населените места в общината. Най–близките учебни и здравни заведения са в гр. Средец. Тук имоти са закупили доста английски и руски семейства. По-голямата част от къщите в селото се ползват през летния сезон за отдих.

Туризъм

Местността създава отлични условия за практикуване на морски, еко, винен, исторически, културен туризъм.
Близостта до Черноморското крайбрежие дава възможност за пълноценна почивка, далеч от пренаселеността и шума на големите курорти.
Наличието на множество язовири в областта създава условия за риболовен туризъм, а близостта до Черноморското крайбрежие дава възможност за пълноценна почивка, далеч от пренаселеността и шума на големите курорти
Интересни забележителности в местността са:

  •  В близост до гр. Камено, по поречието на река Айтоска, се намира защитената местност Корията, представляваща гора от полски бряст с площ 150 дка.
  • Стената на древната крепост “Калето”, която е архитектурна забележителност, може да бъде открита на няколко километра от селото - в планината.
  • Природната забележителност “Добровански гъби” - серия от интересни скалисти форми, се намира в същия район.

Източници: kameno.bg, http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://bg.wikipedia.org

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: