ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Екзарх Антимово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Екзарх Антимово

Екзарх Антимово е село в Югоизточна България. То се намира в община Карнобат, Област Бургас.

Отстои на 41 км западно от гр. Бургас, на 13 км южно от гр. Карнобат, на 25 км източно от гр. Стралджа и на 27 км северозападно от гр. Средец.

Релефът е равнинен. Климатът е умерeноконтинентален, силно повлиян от Черно море. Средната температура през зимата е 1 °С, а през лятото - 23,8 °. Надморската височина варира между 100 и 199м.
Населението наброява около 1100 жители.
Инфраструктурата е добре благоустроена - селото е напълно електрифицирано и водоснабдено, има телефонна централа, интернет достъп, кабелна телевизия и покритие на всички мобилни оператори, разполага с редовен транспорт до населените места в общината.
В Екзарх Антимово има детска градина, училище, читалище, църква, общопрактикуващ лекар, аптека, хранителни и битови магазини.

Туризъм

В районът се намират 4 от природните резервати с международно значение - Узунбоджак, Силкосия, Ропотамо и Атанасовско езеро.
Растителността тук създава специфичен здравословен пояс и микроклимат върху територията за отдих, което я прави обект за селски и познавателен туризъм. Горите в Странджа и Сакар планина, намиращи се в близост създават благоприятни условия за ловен туризъм.
В областта има термални минерални извори с различна температура и химически състав, които са важни за балнеологичния и морския туризъм. 

Използвани източници: http://bg.guide-bulgaria.comwww.bsregion.org
Снимки: gallery.guide-bulgaria.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: