ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

c. Кошарна

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Русе - с. Кошарна

Кошарна е село в Северна България. То се намира в община Сливо поле, област Русе.

Отстои на 34 км югоизточно от центъра на гр. Русе, на 11 км в същата посока от гр. Сливо поле, на 103 км югозападно от гр. Силистра, на 191 км северозападно от гр. Варна и на 336 км североизточно от столицата София.

Селото е разположено в източната част на Дунавската равнина, на 128 м надморска височина. Релефът е равнинно-хълмист, а климатът - умереноконтинентален. Тук летата са сухи и горещи, а зимите - студени.

Кошарна е с население приблизително 620 души. Селото е електрифицирано, водоснабдено и с изградени съобщителни мрежи. Тук има кметство, пощенски клон, читалище с библиотека, православен храм, джамия и търговски обекти.

Най-близките учебни заведения и здравно обслужване са в общинския център - Сливо поле.

Забележителности и туризъм

Село Кошарна е известно в района със своите могили и антично селище от енеолитната епоха, известно като "Язтепе".

Река Дунав отстои на около 18 км разстояние. Реката е подходяща за риболов, отдих и туризъм. Могат да се уловят сом, шаран, бяла риба, костур, щука и др. 

 В дивечовъдното стопанство "Сеслав" успешно се ловува благороден елен, сърна, дива свиня, вълк, чакал, лисица и дива котка.

Текст: Мирела
Снимки: www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: