ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Вресово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Вресово

Вресово е село в община Руен, област Бургас.

Отстои на 8 км северозападно от село Руен, на 47 км и  на 16 км в същата посока съответно от Бургас и Айтос и на около 410 км източно от София.

Селото е разположено на надморска височина от 180 м, в близост до течението на река Белабандере, която е приток на река Луда Камчия. Климатът в района се характеризира с мека зима, а лятото е топло и сухо. 
Населението наброява около 880 души.

Във Вресово има кметство, основно училище, хранителни магазини и бензиностанция. Медицинското обслужване е поето от един общопрактикуващ лекар. Най-близкият център за медицинска помощ се намира в село Руен, а болница има в град Айтос. Детска градина има в село Ябълчево / 6 км /.

Всяка година в селото се провежда кукерски празник в началото на месец март.
В близост до Вресово турситите могат да посетят още манастира "Св. Йоаким и Анна" до село Люляково, зоопарка и етнографския комплекс „Генгер” в град Айтос, както и Бургаските минерални бани, разположени на около 30 км, чиято вода притежава лековити свойства, известни в цял свят.

Източници: selo.bg, bg.wikipedia.org, sabori.bg
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: