ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Ведрово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Ведрово

Ведрово е село в община Сунгурларе, област Бургас.

Отстои на 26 км североизточно от град Сунгурларе, на около 70 км северозападно от Бургас, на около 35 км северно от Карнобат и на около 400 км североизточно от София.

Разположено е в полите на Източна Стара планина, на надморска височина от около 250 м. През селото преминава река Потомица, която е приток на река Камчия. Климатът се характеризира с мека зима, ранна пролет, умерено лято и топла есен.
Населението наброява около 90 души.

Има редовен железопътен транспорт до съседните населени места и страната.  Най-близките детска градина и училище се намира в село Прилеп / на 5 км/. В град Сунгурларе има медицински център, а най-близката многопрофилна болница е в град Бургас.

Името на селото идва от времето на войната с турците, когато хората са слагали сланина във ведрата с вода, за да не могат да пият от нея.

Селото е подходящо за еко, селски и винен туризъм, поради екологично чистия въздух, плодородните почви и разположението си - в района между Карнобат и Сунгурларе, който е известен с добре развитите си винарски традиции. 
Във Ведрово има два парка, където мога да бъдат видяни намерените през 1958 г. делви.
На около 15 км е разположен язовир Камчия, който предлага добри условия за риболов. 

Източници и снимки: bg.wikipedia.org, svejo.netbestseaproperty.comsungurlare.com, Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: