ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Загорци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Загорци

Загорци е село в община Средец, област Бургас.

В България има още две населени места, носещи същото име – в община Нова Загора, област Сливен и в община Крушари, област Добрич.

Селото е разположено на главен път Бургас – Ямбол. Отстои на 13 км северозападно от Средец, на 35 км западно от Бургас и на около 340 км източно от София.

Намира се в Югоизточна България, на надморска височина от 82 м. Населението му наброява около 300 души. Има редовен автобусен транспорт от и до Средец и съседните населени места в общината. На около 30 км е разположено международното летище в кв. Сарафово.

В Загорци има основно училище, целодневна детска градина, читалище, църква, здравна служба и търговски обекти. В Средец се намира най-близко разположената многопрофилна болница за активно лечение.

В селото могат да се посетят читалището „Христо Ботев”, където има етнографска сбирка и обновената църква. В Средец, туристите могат да видят крепостта „Калето”, както и археологическата експозиция и етнографската къща.

Източници: obshtinasredets.bg, bg.wikipedia.org
Снимки: panoramio.com, интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: