ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Селянин

Вижте къде се намира на картата Имоти в област София - с. Селянин

Село СЕЛЯНИН

Село Селянин се намира в Западна България, част от община Ихтиман, Софийска област.

Селото се намира в близост до с. Вакарел. След отбиване по магистралата за Вакарел непосредствено преди него в ляво на около километър и половина. Пътят продължава към с. Огняново. Слабо развита инфраструктура.

Постоянно живущите в селото са около 12 души.

Релефът е планински със средна надморска височина около 858 м. Релефът в началото на селото е относително равен, след което следват терени с по-висока денивелация надолу и задържане на вода.

Климатът не е точно планински, по-скоро полупланински. Въздухът е изключително чист. Прекрасна природа. Село Селянин се намира в планински район.

Слабо развита инфраструктура. Има изградена електропреносна мрежа, но няма водопровод и е асфалтирана само централната улица на селото. . Има изградена електропреносна мрежа, но няма водопровод и е асфалтирана само централната улица на селото.

За съжаление в с.Селянин вече е закрит и единственият магазин и сега 12-мата му постоянни жители се снабдяват с хранителни продукти от Вакарел или от камион който доставя най-необходимото веднъж седмично. Всички постоянно живеещи са възрастни хора, които имат посетители само през летните месеци. Единствената връзка на Селяните с останалият свят е чрез мобилните телефони, които всички там притежават.

Туристически и културни забележителности
Параклис Св. Николай Летни

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: