ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Дреново

Вижте къде се намира на картата Имоти в област София - с. Дреново

Дреново е село в Западна България. Намира се в община Костинброд, Софийска област

В България има още едно село със същото наименование в община Петрич, област Благоевград

Отстои на 20 км северно от Костинброд и на 35 км в същата посока от София. Село Дръмша е на 5 км югоизточно.

Автобусен транспорт го свързва с останалите населени места.  

Село Дреново е разположено по северозападните склонове на Стара планина, на надморска височина от 895 м. Климатът е умерен, но е повлиян от планинския релеф. Характерни са студена зима, прохладно лято и по-ранно настъпваща есен, в сравнение с останалите части на страната.

Постоянното му население е около 44 души. Основният поминък на местните е земеделие с типични за надморската височина култури, животновъдство и гъбарство. Самото село се състои от няколко махали и се е превърнало във вилна зона.

В селото има църква "Св. Богородица", кръчма и магазин. Най-близките училища, детски градини, читалища, лекарски и стоматологични практики, както и медицински център са в гр. Костинброд. Болничната помощ се осъществява на територията на София. 

Наблизо се вижда Искърското дефиле. Край него има и няколко пещери, които представляват интерес за любителите спелеолози.
Дреново привлича туристи с кристално чист въздух и запазена природа. В местността има възможност за практикуване на различни видове алтернативен туризъм - планинско колоездене
Съседното село Дръмша е отправна точка на различни планински маршрути. 

Източници:http://bg.wikipedia.org http://kostinbrod.bg 
Снимки: Мирела 

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: