ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Червена вода

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Русе - с. Червена вода

Червена вода е село в Централната част на Северна България. Намира се в община Русе, област Русе.

Отстои на около 16 км южно от гр. Русе, на 61 км югозападно от гр. Тутракан, на 57 км северозападно от гр. Разград и на 93 км североизточно от гр. Свищов.

Населението наброява приблизително 1600 души.

Червена вода се разполага в Дунавската равнина, на около 15 км от р. Дунав. Надморската височина е около 108 м. Селището попада в умереноконтиненталната климатична зона, характеризираща се с горещо лято и студена зима.

Селото е с изградена инфраструктура - изцяло е водоснабдено, електрифицирано и телефонизирано. Обслужва се от редовни автобусни линии от гр. Ветово за гр. Русе. Областният град е само на 10 минути път с автомобил.

В близост до Червена вода преминават няколко от най-големите европейски транспортни коридори, които свързват Централна, Северна и Източна Европа.

В селото има кметство, детска градина, читалище, аптека, стоматологичен кабинет, църква и парк. Най-близките училища и здравни заведения са в гр. Русе.

Червена вода е с добре развито зърнопроизводство и лозарство. В покрайнините на селото работи птицеферма.

Туризъм

Паметник на културата е църквата "Свети Архангел Михаил", построена през 1862 година.

Червена вода се намира в близост до уникални забележителности, като Басарбовски скален манастир, който е на 16 км и Ивановски скални църкви, които са на 25 км. Ивановските скални църкви са включени в Списъка на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО и са един от деветте такива обекта в България.

Източници: http://bg.guide-bulgaria.com, http://www.ruse-bg.eu/

Снимки: Мирела, http://www.panoramio.com/

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: