ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Каменово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Сливен - с. Каменово

Каменово е село в Югоизточна България. То се намира в община Нова Загора, Област Сливен.

В България има още едно село със същото име в област Разград.

Разположено е  в полите на Източна Средна гора, на 10 км източно от град Нова Загора, на близо 29 км югозападно от град Сливен, на около 42 км източно от град Стара Загора и на 271 км североизточно от столицата София.

През селото преминава главен път Е773 - Нова Загора - Сливен.
До Каменово има редовен автобусен транспорт.

Селото се намира на 160 м надморска височина. Населението наброява около 500 души.

Климатът е умерено континентален. Зимата е мека и суха, лятото сравнително горещо. С по-обилни валежи през есента и пролетта.

Каменово разполага с кметство, православен храм „Света Богородица”, целодневна детска градина и читалище. Има интернет достъп, кабелна телевизия и покритие на всички мобилни оператори. За здравето на жителите на селото се грижат един общопрактикуващ лекар. Най-близката болница и учебни заведения са в град Нова Загора.
 
Посетителите на селото могат да се насладят на язовир Жребчево, намиращ се на около 39 км от Каменово.  Разположен в невероятно красива местност, заобиколен от гори и обширни поляни, той е един истински рай за рибарите.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: