ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Биволаре

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Биволаре

Село Биволаре e село в Северна България. Намира се в община Долна Митрополия, област Плевен

Отстои на 8 км североизточно от Долна Митрополия и на 13 км северно от Плевен. Село Победа е на 3 км, а на 6 км е с. Божурица. Столицата София е на 165 км югозападно от селото. 

До селото има редовен автобусен транспорт, а през Долна Митрополия минава ж.п. линия.

Биволаре се намира в Дунавската равнина на десния бряг на р. Вит, а надморската му височина е 92 м. Климатът е умерен - с горещо лято и студена зима.

Населението наброява около 630 души. 

В селото има начално училище, детска градина, магазини, кръчма, кафене, читалище и поща. Тук работи и стоматолог. Най-близкият медицински център е в Долна Митрополия. Болничната помощ се осъществява в болници на територията на гр. Плевен. 

Туризъм и забележителности

Езерото Коридорите, което се намира до селото и където гнездят много видове птици, е обявено за защитена територия през 2008 г.
Самото Биволаре е разположено между две възвишения на брега на р. Вит. В района има три язовира Божурица, Долна Митрополия и Вълчовец.
В Долна Митрополия се организират състезания по супермото, както и ежегоден кукерски събор. В района на Плевен могат да бъдат посетени паркът Кайлъка и панорама Плевенска епопея 1877 г
Всичко това създава отлични условия за лов и риболов, както и за разходки, излети сред природата и туризъм.

Източници:http://bg.wikipedia.org 
Снимки: http://www.panoramio.com/ 

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: