ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Радишево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Радишево

Радишево е село в Северна България. Намира се в община Плевен, област Плевен

Отстои на 6 км югоизточно от гр. Плевен и на 168 км североизточно от столицата София. Съседните села Тученица и Гривица са съответно на 5 км югоизточно и на 9 км северно. 

Намира се в равнинен район, а надморската му височина е 272 м. Климатът е умереноконтинентален и се характеризира с горещо и сухо лято, докато зимата е студена. Многобройни валежи падат през месеците юни и февруари. Характерно явление за района са градушките.

Редовна автобусна линия го свързва с град Плевен. Изградени са водопреносна и електропреносна мрежи. Всички мобилни оператори имат покритие. 

Постоянното население е около 495 души.

Тук функционират кметство, читалище с библиотека, магазини и заведения. В селото има поделение на Българските военновъздушни сили. Най-близките лекари и болничини заведения работят на територията на град Плевен, където има и учебни заведения. 

Туризъм и забележителности

Съвсем близо е паркът Кайлъка, който е защитена местност и разполага голяма алейна мрежа, действащо шосе, много почивни станции, заведения, басейни и предлага възможности за лов. 
Любителите на риболова могат да се възползват от възможностите, които яз. Кайлъка (4 км) предлага за практикуването му.

В Плевен трябва да посетите три от 100-те Национални туристически обекта - Панорама Плевенска епопея, Регионален исторически музей и Мавзолея-параклис "Св. Георги Победоносец".

Идеално място за екскурзия е каньонът на р. Чернелка (24 км). Има изградена екопътека, а мястото изобилства с редки видове растения, птици и животни, включени в Червената книга на България. 

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: