ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Лесичово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Пазарджик - с. Лесичово

Лесичово е село в Южна България, то е община в Област Пазарджик.

Селото е на 30 км северозападно от гр. Пазарджик и на 90 км югоизточно от гр. София.

Населението наброява около 900 души.

Релефът е равнинно-хълмист със средна надморска височина от 290 м.
Климатът е преходно-континентален. Зимата е с много сняг, но мека със средни температури около 1ºС, лятото слънчево и прохладно със средни температури около 22ºС.

Селото е благоустроено и с отлично уредена инфраструктура, като включва пълна електрификация, водоснабдителна система, телефонно обслужване, пощенска станция, безжичен интернет и кабелна телевизия.

Пътната мрежа е добре изградена и поддържана. В непосредствена близост преминава автомагистрала "Тракия". Чрез нея се осъществява връзка с гр. Пазарджик, Пловдив и столицата София.

Има редовен автобусен превоз от и за селото.

Населеното място разполага с кметство, основно училище, целодневна детска градина, читалище, църква и здравна служба.
Основният поминък на населението е земеделие и животновъдство.

Туристически и културни забележителности

В района на Лесичово се намира православният манастир "Св. Никола", до който води съвременен асфалтов път. В околностите на манастира има много красиви и уединени кътчета, красиви места и заливчета на р. Тополница, която разделя селото на две.

Наблизо е разположен гр. Велинград, който е известен с изобилието от минерални води, като температурата им е между 28-86 ºС. Днес там се стичат болни не само от България, които търсят лековитите му извори.

Град Батак е на 65 км и заради природните си дадености и местоположение има идеални условия за развитието на ловен, риболовен, селски, високопланински и хоби туризъм, както и за зимни и водни спортове.

Източници: www.bg.wikipedia.org
Снимки: www.bg.wikipedia.org

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: