ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Крапчене

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Монтана - с. Крапчене

Крапчене е село в Северозападна България, община Монтана, област Монтана.

Намира се на 9 км югоизточно от град Монтана, 29 км североизточно от град Берковица,  32 км северозападно от Враца и 108 км северно от София.

Селото е разположено в подножието на Стара планина на 161 м надморска височина. През него минава река Шугла. Климатът е умерено континентален, със студена зима и горещо лято. Средната температура през месец януари е -2 °C, а през юли 25°C.

Населението на Крапчене наброява около 300 души. В селото имоти притежават семейства от Англия.

Има кметски наместник, два магазина и редовен транспорт до Монтана и съседните села. Най-близкото основно училище, детска градина и средно училище са в Монтана.

Медицинското обслужване в селото е поето от болницата в общинския център.

Туризъм и забележителности:

Районът се отличава с живописна природа и предлага много възможности за туризъм. Язовир Огоста, се намира на 600 метра югозападно от крайните квартали на Монтана, е чудесно място за риболов с голямо разнообразие на риба.

На 17 км северно от село Крапчене се намира единственият летателен център  за въздушни и екстремни спортове в Северозападна България, на територията на село Ерден. Центърът предлага възможност за летене и скокове с парашут, рекламни полети и разходки.

В Монтана могат да се посетят Историческия музей, Художествената галерия и останките от римската крепост Кастра ад Монтанезиум, които се намират южно от града.

Източници: bg.wikipedia.org, www.montana.bg, Мирела
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: