ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Кокошане

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Кърджали - с. Кокошане

Кокошане е село в Южна България. Намира се в община Кърджали, област Кърджали.

Отстои на 13 км югозападно от гр. Кърджали, на 23 км северозападно от гр. Момчилград, на 21 км източно от гр. Ардино, на 254 км югоизточно от столицата София и на 261 км югозападно от гр. Бургас

Населението е приблизително 30 души. Населението е заето предимно в селското стопанство - в отглеждането на зеленчуци и животни за частни стопански цели.

Кокошане се разполага в Югоизточните Родопи на 460 м надморска височина, недалеч от язовир Кърджали. Районът се характеризира с горещо лято и мека зима.

Тук има магазин. В съседното село Бойно ще намерите кметство, пощенски клон, здравно обслужване, основно училище, детска градина, джамия и различни търговски обекти. Най-близките болнични заведения са в гр. Кърджали.

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И ТУРИЗЪМ

На около 13 км от язовир Кърджали. Язовирът е с прекрасни възможности за ветроходство, сърф и плуване. Освен за водни спортове, е подходящ и за риболовен туризъм - американска и балканска пъстърва, есетра, сом, бяла риба, шаран, амур, кефал, костур, червеноперка, уклей.

В дивечовъдните станции "Женда", "Болярци" и "Студен кладенец" са отлични възможностите за ловен туризъм.

Интерес представлява туристическият обект Перперикон (18 км) - голям скален култов комплекс, част от Стоте национални туристически обекта.

Текст: http://bg.wikipedia.org/http://bg.guide-bulgaria.com/
Снимки: www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: