ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Безводно

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Кърджали - с. Безводно

Безводно е село в Южна България. То се намира в община Черноочене, област Кърджали.

Отстои на около 41 км западно от общинския център с. Черноочене, на около 45 км северозападно от гр. Кърджали, на около 68 км югозападно от гр. Хасково, на около 93 км югоизточно от гр. Пловдив и на около 240 км югоизточно от столицата София.

Населението на Безводно наброява около 80 души.

Селото се намира в планински район на около 767 м надморска височина. Климатът се характеризира с горещо лято и мека зима.

На около 8 км от селото се намира язовир Боровица.

Село Безводно е с добре развити транспортни връзки, електрифицирано и водоснабдено.

Най-близката поликлиника, здравна служба, училище, детска градина, читалище и библиотека се намират в с. Черноочене. В гр. Кърджали е най-близката многопрофилна болница.

ТУРИЗЪМ

Районът е богат на природни забележителности, привличащи туристи от цялата страна. Интерес представлява средновековният комплекс Перперикон, намиращ се на около 57 км от Безводно, за който се предполага, че е тракийско светилище на бог Дионис. Комплексът е част от Стоте национални туристически обекта.

В близост се намира и язовир Кърджали (на около 30 км от селото), който е един сред най-големите в страната. През лятото той е чудесно място за почивка, плаж, практикуване на водни спортове и риболов.

Текст: Мирела
Снимки: www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: