ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Багрилци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Кърджали - с. Багрилци

Багрилци е село в Южна България. То се намира в община Крумовград, област Кърджали.

Отстои на около 16 км източно от град Крумовград, на около 64 км югоизточно от областния град Кърджали, на около 76 км южно от град Хасково, на около 158 км югоизточно от град Пловдив и на около 311 км югоизточно от столицата София.

Населението на Багрилци е около 80 души.

Селото се намира на 449 м надморска височина. Релефът е хълмист, а климатът е преходно-средиземноморски. Зимата е сравнително мека, а лятото е продължително и горещо.

В селото има кметство. Най-близките детски градини са в съседните села Каменка и Пелин, които се намират съответно на около 12 и 9 км западно от село Багрилци. В град Крумовград се намират най-близките училища, детски комплекс, читалище, медицински център и многопрофилна болница.

Забележителности и туризъм

Община Крумовград разполага с разнообразни и атрактивни туристически ресурси. Има възможност за развитие на селски и екологичен туризъм. В района са разкрити останки от тракийски светилища, надгробни могили, некрополи и средновековни крепости. Характерното съчетание между ценна природна среда и културно-историческо наследство привлича интереса на множество туристи.

Текст: Мирела
Снимки: www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: