ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Трояново

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Трояново

Трояново е село в Югоизточна България, в община Камено, Област Бургас.

В България има още едно село, носещо името Трояново в община Раднево, област Стара Загора.

Селото отстои на около 30 км западно от Бургас, на около 25 км югоизточно от Карнобат, на около 170 км източно от Стара Загора и на около 385 км югоизточно от София.

В близост до Трояново има малък язовир със същото име.

Населението наброява около 1350 души.

Релефът е равнинен. Климатът е умерeноконтинентален, силно повлиян от Черно море.

Селото е благоустроено и има  поддържана инфраструктура. Изградени са водоснабдителна, електроснабдителна и съобщителна мрежи. Тук функционират кметство, основно училище, целодневна детска градина, има двама общопрактикуващи лекари. Редовен транспорт го свързва с близките големи градове, както и с морските курорти.

Туризъм

В районът се намират четири природни резервата с международно значение - Узунбоджак, Силкосия, Ропотамо и Атанасовско езеро.

Растителността тук създава специфичен здравословен пояс и микроклимат върху територията за отдих, което я прави обект за селски и познавателен туризъм. Горите в Странджа и Сакар планина, намиращи се в близост създават благоприятни условия за ловен туризъм.

В областта има термални минерални извори с различна температура и химически състав, които са важна предпоставка развитието на балнеологичния и морския туризъм. 

Използвани източници и снимки: bg.wikipedia.orgbg.guide-bulgaria.companoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: