ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Твърдица

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Твърдица

Твърдица е село в община Бургас, област Бургас.

В България има още две населени места, носещи същото наименование – в община Твърдица, област Сливен и в община Шабла, област Добрич.

Отстои на 9 км южно от град Бургас, на 2 км западно от с. Маринка, на около 22 км югозападно от Черноморец и на около 28 км западно от Созопол.

Разположено е в близост до язовир Мандра, на надморска височина от 59 м.
Населението наброява около 480 души. Има редовен транспорт от и до Бургас.

В Твърдица функционират кметство, читалище и детска градина. Има магазини и кръчми. Най-близко разположеното училище се намира в село Маринка, а най-близките болнични заведения са в град Бургас.

Селото е родното място на първият олимпийски медалист на България – Никола Станчев. В негова чест в центъра се строи паметник. Празникът на Твърдица се празнува всяка година на 8 септември.

Мястото е изключително подходящо за еко и селски туризъм. В района могат да се посетят устието на река Маринка, което е обявено за защитена територия, скалното образувание „Зяпналия камък”, както и пейнтбол игрището и пункта за сафари в село Маринка.

В град Бургас има множество хотели, къщи за гости и семейни хотели, които предлагат отлични условия за настаняване и почивка.

Източници: bg.wikipedia.org, burgas.bg, zemedelskozname.com
Снимки: bg.guide-bulgaria.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: