ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Стоилово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Стоилово

Стоилово е село в Югоизточна България. То се намира в община Малко Търново, Област Бургас.

Стоилово е типично странджанско село, разположено върху открояващо се било, оградено от реките Аидере от юг и изток и Велека от север. От селото се откриват красиви панорами към Босненското било, с “кацналите” по склоновете  му  селца, към м. Пéтрова нива с паметника на Преображенци, както и към вековните букови гори на резерват “Средока”, разположени на стръмния десен бряг на р. Мечи дол.
Намира се на 5 км северно от главния път БургасМалко Търново, на 9 км североизточно от гр. Малко Търново и на 83 км от областния център гр. Бургас и Международно летище Бургас.
Специфичният климат на местността се формира под влиянието на Черно и Средиземно море. Средногодишните температури са високи – 11.1 до 12.8°С.
Населението е около 100 жители. В последните години постоянно се засилва интереса към недвижимите имоти, както от българи, така и от много чужденци.
В селото има магазин за хранителни стоки и селска кръчма.

Туризъм

Районът е подходящ за лов и риболов, с невероятна природа. През последните години  в него се развива активен еко и планински туризъм и привлича все повече посетители. В цяла Странджа планина с. Стоилово е най-известно с майсторите на плетени кошове. 

Източник: http://www.strandja.bg/stoilovo_bg.html
Снимки: Panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: