ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Изворище

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Изворище

Изворище е село в община Бургас, област Бургас.

Отстои на 25 км северно от Бургас, на 27 км северозападно от Поморие, на 26 км в същата посока от Несебър, на 12 км западно от гр. Каблешково и на около 440 км източно от София.

Селото е разположено на надморска височина от около 178 м. Климатът се характеризира със сухо и горещо лято, а зимата е мека и почти без снежна покривка.

Населението наброява около 350 души. Има редовен автобусен транспорт до съседните населени места и Бургас.

В Изворище са изградени електропреносната и водопроводна системи. Има кметство, читалище и търговски обекти. Вилната зона на селото е предпочитано място за почивка на жителите на Бургас. Най-близкото училище се намира в с. Черно море/ 11 км/ като за учениците има осигурен превоз от и до селото. Целодневна детска градина функционира в село Рудник / 9 км/. Най-близкото медицинско обслужване е в село Брястовец / 2км/, а болница има на територията на град Бургас.

Кристално чистият планински въздух, тишината и спокойствието правят с. Изворище подходящо за целогодишно живеене. А близостта до морските курорти предлага лесен достъп до плажа и го превръща в отлично място за развитие на туризъм.

Източници: burgas.bg, bg.wikipedia.bg, burgasbus.info 
Снимка: raskoll.com 

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: