ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Лозарево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Лозарево

Лозарево е село в община Сунгурларе, област Бургас.

Отстои на 9 км източно от град Сунгурларе, на 70 км северозападно от Бургас, на 20 км в същата посока от гр. Карнобат и на около 380 км източно от София.

Разположено е в Сунгурларската долина, на надморска височина от 240 м. Климатът е умереноконтинентален. Характеризира се с мека зима, ранна пролет, умерено лято и топла есен.

Населението наброява около 770 души. Има автобусен и железопътен транспорт, който свързва селото със съседните населени места.

Лозаверо е с напълно изградени електропреносна и водоснабдителна системи. Има обхват на мобилните оператори и кабелна телевизия. Тук функционират кметство, читалище, търговски обекти, целодневна детска градина, основно училище и дом за възрастни хора. Медицинското обслужване е поето от един общопрактикуващ лекар, а най-близката болница се намира на територията на град Карнобат.

Лозарево е подходящо място за еко, селски и винен туризъм, поради екологично чистия въздух, плодородните почви и разположението си - в района между Карнобат и Сунгурларе, който е известен с добре развитите си винарски традиции.
В град Сунгурларе гостите на селото могат да посетят храма „Свети Архангел Михаил“ и Музея по винарство и лозарство. 

Източници: http://bg.wikipedia.org, stradegy.bg
Снимки: panoramio.com, интернет 

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: