ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Белотинци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Монтана - с. Белотинци

Село Белотинци е разположено в община Монтана, област Монтана.

В България има още едно село, носещо името Белотинци- с. Долно белотинци в община Монтана, област Монтана.

Отстои на 35 км севеозападно от Монтана, на 35 км югоизточно от Белоградчик, на около 12 км в същата посока от с. Ружинци, на 19 км югозападно от Брусарци и на около 150 км от София.

Селото се намира в непосредствена близост до европейския път Е-79, който свързва Видин и Кулата.

Населението наброява около 500 жители, като няколко чуждестранни семейства също притежават имоти в Белотинци.

Селото е електро и водоснабдено, частично е изградена канализация. Има обхват на всички мобилни оператор, достъпни са интернет и сателитна телевизия. Функционират няколко хранителни магазина, кръчма, две кафенета, бензиностанция. Има кметство, читалище и църква. Най-близко разположените детска градина и училище се намират в с. Смоляновци / на 6 км югозападна посока/. Медицинското обслужване е поето от Многопрофилна болница за активно лечение град Монтана.
Белотинци има редовен автобусен транспорт до областния център и град Белоградчик.

В близост до селото се намира язовир „Христо Смирненски”, който предлага добри условия за риболов. Освен него, друга интересна забележителност са Белоградчишките скали. Те са естествени скални образувания, част от Стоте национални туристически обекта.
В град Монтана могат да се посетят също Историческият музей и Художествената галерия “Кирил Петров”,  Драматичният театър, както и архитектурният комплекс „Лапидариум“ и историческата местност "Кале баир".

 

Източници: bg.wikipedia.org, Мирела
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: