ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

гр. Синеморец

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Синеморец

местоположение

Синеморец е разположено върху полуостров, южно от устието на река Велека, на 5 км. южно от Ахтопол, 20 км. от град Царево и  на 90 км. югоизточно от Бургас. Старите имена на селото са Галадзаки и Каланджа. От 1934 г. се преименува на Синеморец. До 1990 г. Синеморец попада в граничната зона между България и Турция и достъпът до него силно е ограничен.

туризъм

Днес туристите могат свободно да посещават селото. Синеморец разполага с леглова база за над 1 000 човека в хотели, частни квартири и почивни станции. Голямото богатство на Синеморец са неговите плажове. Водата е бистра и топла от юни до септември.

Църквата в селото е с патрон Св. Георги. Намира се в западния край, кадето е бил центъра на старото гръцко селце. Църквата се и е реставрирана с частни дерения. Интересна е иконата на Св. Модест - покровител на земеделците и овчарите.

С красивата си природа село Синеморец е райско кътче на българското Черноморие. Зелените хълмове на Странджа, сребристите плажове, заливите с кристално чиста, изумруденa  вода потапят в тишината и магията на природата. Това е последното курортно селище на Южното българско Черноморие, с прилежащи плажни ивици. Най-южните плажове на България са тук. Отдалечеността от градската суматоха и уникалните природни дадености гарантират пълноценен отдих и незабравими мигове.

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: