ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

село Писменово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Писменово

Писменово е село в Югоизточна България, което попада в територията на община Приморско, Област Бургас. Селото е разположено на няколко Странджански хълма, с прекрасна гледка към Черно море и морските курорти — Приморско и Китен, които са на само 7 км от Писменово, на 58 км се намира град Бургас и на 459 км - столицата София. Сгушено е сред дъбова гора, обитавана от невероятно разнообразие от животински видове. През летния сезон Писменово е посещавано от много туристи, тъй като разполага с изключително благоприятни възможности за развитие на селски и екотуризъм. Заради изключителната тишина и спокойствие, чистият въздух и липсата на промишлени обекти,  интересът към населеното място се засилва от ден на ден. Около селото има 16 извора, чиято вода се счита за целебна, а самото село и параклисите около него се определят като Боже място.
Всяка година в последната събота на юли в село Писменово се провежда традиционен панаир, организира се турнир по борба и се демонстрират нестинарски танци и ритуали.
Забележителностите, които непременно трябва да посетите са в китното селце са църквата в центъра, параклиса и дърводелската работилница за производство на каци и бурета.


Източници: bgglobe.net, wikipedia.org
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: