ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Драганово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Драганово

Драганово е село в община Бургас, област Бургас.

В България има още три населени места, носещи същото име – в община Горна Оряховица, област Велико Търново, в община Добрич, област Добрич и в община Черноочене, област Кърджали.

Отстои на 25 км северно от Бургас, на 28 км северозападно от Поморие, на 27 км в същата посока от Несебър и на около 440 км източно от София.

Селото е разположено на надморска височина от около 250 м. Климатът се характеризира със сухо и горещо лято, а зимата е мека и почти без снежна покривка. От землището на Драганово извира река Ахелой.

Населението наброява около 400 души. Има редовен автобусен транспорт до съседните населени места и Бургас.

В Драганово са изградени електропреносната и водопроводна системи. Има магазини и кафенета. Най-близкото училище се намира в с. Черно море/ 12 км/ като за учениците има осигурен превоз от и до селото. Целодневна детска градина фукнционира в село Рудник / 10 км/. Най-близката болница е на територията на град Бургас.

Кристално чистият планински въздух, тишината и спокойствието правят с. Драганово подходящо за целогодишно живеене. Близостта му до морските курорти предлага лесен достъп до плажа. 

В Бургас гостите на селото могат да посетят морската градина, Градската галерия, Бургаската опера, Държавен куклен театър и много други. В местността Бургаски минерални бани, разположена между село Ветрен и  Банево / на около 15 км/, извират минерални извори, чиито лековити свойства са познати от древността.

Източници: burgas.bg, bg.wikipedia.orghttp://burgasbus.piczo.com 
Снимки: panoramio.com 

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: