ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Радуловци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област София - с. Радуловци

Радуловци е село в Западна България. Намира се в община Сливница, област София.

Отстои на 33 км северозападно от гр. София, на 10 км югозападно от гр. Сливница, на 33 км северно от гр. Брезник и на 32 км югоизточно от граничен пункт Калотина.

Населението наброява приблизително 60 души.

Радуловци се разполага в полите на Вискяр планина, на надморска височина от 703 м, където релефът е полупланински. Климатът е умереноконтинентален. Лятото тук е горещо, а зимата студена.

В Радуловци има църква, хранителен магазин и организирана ловна дружинка. Учебни заведения и здравно обслужване има в съседното село Алдомировци, което се намира само на 6 км разстояние.

Множество малки и спретнати вили радват със своята кокетност както посетителите, така и малобройното население.

Редовен междуградски транспорт и изграден асфалтов път позволяват целогодишен достъп до селото. То отстои само на 10 км от главния път София-Калотина.

Главният поминък в селището е селското стопанство, като земеделието е концентрирано предимно в малките частни стопанства.

Туризъм

Радуловци е живописно малко селце в полите на Вискяр планина с красиви панорамни гледки. Характерни тук са живописната природа и чистия, свеж въздух. Селото е лесно достъпно целогодишно и е предпочитано място за отдих през почивните дни.

В близост до него има язовир за спортен риболов "Воден свят", който е подходящ и за слънчеви бани. В района има и други язовири за спортен риболов край с. Братушково и с. Извор.

Алдомировското блато е естествен язовир, една от забележителностите на с. Алдомировци. Блатото е защитена местност, в която се срещат много редки видове растения и водолюбиви птици. Разполага се върху площ от 129,40 хектара.

Източници: www.wikipedia.org, www.info.slivnitsa.com
Снимки: интернет, www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: