ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Крушовица

Вижте къде се намира на картата Имоти в област София - с. Крушовица

Крушовица е село в Западна България. Намира се в община Елин Пелин, област София.

В България има още две населени места, носещи същото наименование - в община Мизия, област Враца и в община Долни Дъбник, област Плевен.

Разположено е на 19 км южно от гр. Елин Пелин, на 11 км югоизточно от с. Нови хан и на 9 км западно от с. Вакарел. Столицата София е на 38 км северозападно.

Разположено е в подножието на Средна гора, а надморската му височина достига 800 м. Климатът е умерено-континентален и се характеризира топло лято и сравнително хладна зима.

Постоянното население наброява около 48 души.

Най-близките учебни заведения и търговски обекти са в съседното село Вакарел. Специализирана медицинска помощ ще получите в столицата София.

Туризъм и забележителности

На 2 км южно от село Вакарел се намира Вакарелският манастир "Св. Петка". Манастирът е сравнително нов. Основан е през 20 век, а сега е периодично действащ.

Природните дадености са отлични за туризъм. Развит е международен ловен туризъм в ловно стопанство "Арамлиец" и "Витиня".

Язовир Огняново предлага чудесни условия за водни и моторни спортове.
В близост е гр. Ихтиман, където могат да се посетят културни и исторически забележителности, като църквата "Успение Богородично", Историческия музей, прохода Траянови врата, а любителите на аристократичните спортове могат да посетят Голф Клуб ЕР София, където има голф игрище, басейн, тенис корт.

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: