ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Гайтанево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област София - с. Гайтанево

Гайтанево е село в Западна България. Намира се в община Горна малина, област София.

Отстои на 6 км югоизточно от с. Априлово, на 14 км южно от с. Белопопци и на 11 км югозападно от с. Горна малина. Столицата София е на 40 км западно.

Разположено е в полите на Стара планина на север и Средна гора на юг. Надморската му височина е 679 м. Климатът е умерено-континентален и се характеризира със сравнително студена и продължителна зима, а лятото е относително горещо. Най-много валежи падат през пролетно-летния сезон.

Селото е сравнително добре уредено. Главните улици са асфалтирани и осветени. Електрифицирано и водоснабдено е. Всички мобилни оператори имат покритие. Автобусен транспорт го свързва с останалите населени места. В близост преминава Подбалканският път Е-871, което улеснява комуникацията със столицата.

Постоянното население наброява около 218 души.

Тук функционират кметство, читалище с библиотека, магазин и заведение. Най-близките учебни заведения са в в съседното село Априлово. Лекарска помощ ще получите от общопрактикуващия лекар и стоматолозите от денталната практика отново там. Най-близката болница е в град Елин Пелин.

Xълм Бабата край съседното село Априлово създава отлични условия за практикуването на делтапланеризъм.

Язовир Белопопци е подходящ за риболов и излети. Развит е и ловният туризъм. Чудесни условия предоставят ловни стопанства "Арамлиец" и "Витиня".

В землището на село Равно поле /21 км западно/ е построен "Св. София Голф Клуб и Спа- комплекс на световно ниво, с голф игрище, модерни решения и изумителна гледка към планината Витоша. Клубът е открит през 2004 г. и разполага с голф магазин, инструктори, както и с модерен спа център за разпускане след оспорвано състезание.

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://bg.wikipedia.org

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: