ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Староселец

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Варна - с. Староселец

Староселец е село в Североизточна България. То се намира в община Провадия, Област Варна. Разположено е на 2 км от автомагистрала Хемус /Варна - София/, на 40 км от центъра на гр. Варна и на 25 км от международното летище на гр. Варна.

обща информация

Климатът е умереноконтинентален, с горещо лято и мека зима. Релефът е равнинен и хълмисто - платовиден с надморска височина до 360 м. Населението е около 50 души. Старото име на селото е било Ески Арнаутлар.

 

инфраструктура

В селото има читалище и хранителен магазин. Най - близките учебни заведения и детски градини са в гр. Провадия. Пътищата са в добро състояние. Селото е електрифицирано и водоснабдено.

Туризъм

На територията в и около селото могат да се практикуватеко, винен, исторически, културен туризъм. До селото има местност известна като „Дерелика“ в непосредствена близост до гората. От „Дерелика“ екопътека през гората води до „Кара пещера“, а друга до скален скит в скалите, наречен „Св. Георги“. Поляната край Лагера е много подходяща за пикници. До нея има и три чешми.

 

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: