ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Боздуганово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Боздуганово

Боздуганово е село в Южна България. То се намира в община Раднево, Област Стара Загора.

Отстои на 21 км северозападно от град Раднево, на близо 20 км югоизточно от град Стара Загора и на 232 км югоизточно от столицата - София.
Има редовен автобусен транспорт, който свързва селото с град Раднево и областния град Стара Загора.

Намира се на 131 м надморска височина. Постоянното население наброява около 500 жители.

Климатът е умерено-континентален със силно Средиземноморско влияние, характеризира се със сравнително мека зима и горещо лято.

Селото е добре уредено с кметство, православен храм "Св. Троица",  хлебарница и магазини, читалище "Груди Филипов", кафета, площадка с детски люлки и детска градина. Покритие имат всички мобилни оператори. Най-близко разположените училища и болници се намират в град Стара Загора.

Боздуганово привлича любителите на селски и еко-туризъм, като разположената в близост река Съзлийска предоставя отлични условия за риболов съчетан с отдих и пикници.

Гостите на селото, които се интересуват от културни забележителности могат да посетят Художествената галерия и Археологическия музеи в град Раднево, там се намира и църквата "Св. Иван Рилски" - православен храм изграден през 1873г. от дарения. Понастоящем обявен за културно-историческо богатство.

А в град Стара Загора могат да се видят Античен форум "Августа Траяна", Неолитни жилища -най-старите по нашите земи, Регионален исторически музеи.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: Internet

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: