ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Александрово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Александрово

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ 
Село Александрово се намира в Югоизточна България, община Поморие, на 35 км от областния гр. Бургас и международното летище на гр. Бургас, на 17 км. източно от Несебър, между язовир Ахелой и язовир Порой.
Най-големият български черноморски курорт – Слънчев бряг е  само на 12 км. от с. Александрово.
Надморската височина в района на с. Александрово е около 200 м.

КЛИМАТ 
Климата е умереноконтинентален. Климатичните условия са изключително благоприятни за почивка с продължително слънцегреене (до 2360 часа годишно), средната юлска температура на въздуха и водата е 23,6°С. Есента е топла и продължителна. Средната есенна температура е 20,5°С. Снеговалежите са минимални, като снега се задържа не повече от 5-7 дни. Средногодишна температура: 12.7 С. В близост до селото има малка река.

ИКОНОМИКА
Основния поминък на селото идва от земеделие, животновъдство, селско и горско стопанство. Както и от селски туризъм.
  
ТРАНСПОРТ
Разположението на селото до големи черноморски курорти предлага добре устроена пътна мрежа, от които 11% са първокласни пътища. Има редовна  автобусна линия.
  
ТУРИЗЪМ
Александрово динамично се развива – през последните години се построиха много луксозни къщи и вилни комплекси. Все повече туристи го предпочитат, заради разнообразните възможности за почивка, които предлага. От една страна безкрайните забавления и красивите плажове на Слънчев бряг, разходка из Старинният Несебър – един от най-древните градове в Европа или отпускащи СПА процедури в гр. Поморие – известен с уникалните качества на лиманната кал, добивана от покрайнините му. От друга страна в близост до селото е Стара планина, което превръща Александрово в едно от най- предпочитаните кътчета на Черноморието. Селото е включено в Натура 2000.

Източник: Официалните сайтове на Община Поморие и Областна администрация Бургас
Снимки: Христо Йорданов, panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: