ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Мъглиж

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - гр. Мъглиж

Община Мъглиж се намира в центъра на Южна България. Разположена между Стара планина и Средна гора, височината й варира от 265 метра до 1485 метра над морското равнище.
Територията на общината е богата на подземни води, които извират от алувиални конуси в подножието на Стара планина. Тъй като водата е богата на флуор, водороден сулфид и метасиликонова киселина, тя е изключително полезна за лекуване на хора с кожни, ортопедични, неврологични, гинекологични и други заболявания.  В село Ягода има минерални бани, подходящи за лечение на хора с такива проблеми или просто хора, които се нуждаят от възстановяване. Минералните бани предлагат големи възможности за потенциалния инвеститор. Вече са направени начални инвестиции за изграждане на плаж с басейн и хотел.
Традиционните отрасли на промишлеността в общината са дърводобива и дървопреработването, които се развиват на базата на горските масиви.
Селското стопанство в общината е добре развито. Почвата е подходяща за отглеждане на пшеница, ечемик, слънчоглед и тютюн. През последните години се разрастват насажденията с маслодайни култури (роза, лавандула и др.). През региона тече река Тунджа, която предоставя естествен ресурс за напояване.  
Посетителите в град Мъглиж могат да се насладят на богата изложба на минерали, открити в България, да посетят църквата “Св. Димитър, обявена за паметник на културата или Мъглижкият манастир “Св. Николай Чудотворец”, който се намира северозападно от града и е основан през ХІІ - ХІІІ век.
Културните забележителности на града, в съчетание с живописните планински маршрути и минерални извори, са отлична предпоставка за развитие на туризма в общината.

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: